XI. Regionális Német Nemzetiségi Fesztivál - Gávavencsellő

2018.06.02 20:42

  

 A tizenegyedik alkalommal megrendezett Regionális Német Nemzetiségi Fesztiválnak ezúttal Gávavencsellő adott otthont. A település főterén felállított színpad és a hangulatos "Ízek utcája" által határolt területen családias hangulatban ünnepeltek Hercegkút, Miskolc, Rátka, Rakamaz, Szerencs, Rudabánya, Kazincbarcika, Ózd, Sajószentpéter, Sárospatak, Károlyfalva, Szendrő, Gávavencsellő és Ináncs német nemzetiségi csoportjai. 

 A rendezvény 10 órakor kezdődött a szokásos felvonulással, majd Stumpf Andrásné, a B.A.Z. Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat köszöntötte a vendégeket. Köszöntő beszédet mondott még Rusz Péterné, Gávavencsellő Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, Vojtó Mihályné polgármester, Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Tircsi Richárd Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

11 óra után kezdetét vette a művészeti csoportok bemutatkozó műsora, ahol egyesületünk, a Schwarzwald is színpadra lépett és lendületes táncainkkal igyekeztünk a tőlünk telhető legtöbbet hozzátenni a találkozó nagyszerű hangulatához.