Hetedszer is Káposzta Fesztivál

2017.05.20 21:37

 

 

 Idén is, mint minden májusban összegyűltek az iskola udvarán a versenyre kész üstök, káposztagombócok és a mindenre elszánt hosszú fakanalak, hogy hetedszer is nekivágjanak a nagy gasztronómiai versenynek, a Rátkai Töltött Káposzta Fesztiválnak.

 

 Huszonhárom rotyogó töltött káposzta ágyú füstölgő illata vitte messzire a rendezvény hírét. A felsorakozó sátrak vendégváró díszítése, az asztalkák mögött álló alkalmi szakácsok csillogó tekintete mágnesként vonzotta a szeszélyes idő ellenére nagy számban kiérkező és kellően éhes közönséget.

Nálunk, a Schwarzwald-os sátorban is pezsgett az élet. A rotyogó kondérok illatával, valamint bajor, ladini és sváb zenével csalogattuk asztalainkhoz az arra járókat. És nem is sikertelenül, hiszen nagyon hamar elkapkodták a gombócainkat.

Tetszett, hogy ízeinkkel sikerült elvarázsolni vendégeinket és a zsűrit is, aki a versenyben a második hellyel jutalmazta csapatunkat.

 

 Délelőtt a főzőversenyt, délután pedig a kulturális műsorfolyamot igyekeztünk színesíteni. A hagyományőrző csoportok zárásaként léptünk fel. Egy hirtelen jött hideg zivatarral és a bajor polka forró ritmusával jól megfértünk a színpadon. Ezúton is köszönjük a közönségnek, hogy táncaink alatt a szakadó eső ellenére az utolsó percig kitartottak. Nagyon jól esett.

 

 A délután folyamán több színvonalas produkciót is láthattunk, mint pl. az örökzöld operettslágereket Újvári Marika előadásában, vagy az Illés Emlékzenekar esti koncertje.