20 évesek vagyunk!

2016.11.21 20:16

 

 Eljött a nap. A születésnap, a huszadik. Két évtizeddel ezelőtt 1996 áprilisában vált hivatalosan bejegyzett egyesületté a Schwarzwald Hagyományőrző Egyesület. Bár a csoport már 1993-től bontogatta szárnyait ,de a hivatalos formát csak abban a bizonyos évben kapta meg.

 

 Azóta a világ nagyot változott körülöttünk, mint ahogy a mi egyesületünk is. De a cél, az alapító okiratban lefektetett irányelvek változatlanok maradtak: ápolni és a szűkebb pátriánkban életben tartani sváb és magyar táncos hagyományokat, feltárni a műlt feltáratlan kérdéseit, ledönteni a tabukat, melyek a II. világháború utáni sérelmeket illeti.

 

       Húsz év elég hosszú idő ahhoz, hogy az ember kicsit visszatekintsen és értékelje munkáját, önmagát és ha van rá ok, akkor ünnepeljen. Szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, hogy tartalmas két évtizedet hagytunk magunk mögött,  Annyi minden történt ez idő alatt, hogy hosszú lenne elmesélni, így inkább készítettünk egy filmet erről a kalandos húsz évről, és meghívtuk barátainkat, támogatóinkat és azokat az embereket, akik a két évtized alatt valamilyen formában velünk voltak, hogy együtt ünnepeljünk.

 

 2016 november 19.-én került megrendezésre a Schwarzwald Egyesület jubileumi bálja, ahol az egykori és a jelenlegi tagok együtt ünnepelték ezt a kerek évfordulót. Felvágtuk a szülinapi tortát, megnéztük a rólunk készült filmet, nosztalgiáztunk, sztorizgattunk, megkönnyeztük a múltat és örültünk a mának, hogy újra együtt vagyunk. Jó volt. Olyan jó volt ez az este, mint az elmúlt húsz év: önzetlen, baráti és családias hangulatú.

 Ezzel a néhány képpel szeretnénk emlékezni az ünnep perceire és a magunk mögött hagyott évekre.

 

 

Az egyesület 20 évét bemutató "Táncba hívott évtizedek" című film az alábbi képre kattintva érhető el: